TENHO

tenho syntyi ratkomaan arjen pulmia

Miksi tyytyisit kodissasi tylsiin työkaluihin ja huonoon ergonomiaan, kun työ sujuu paremmin viihtyisässä ympäristössä? Keräätkö vinyylilevyjä, mutta et tiedä, miten niitä säilyttäisit?

Satu-Tempo.jpg

Muoniosta syntyisin oleva muotoilija, taiteen maisteri Satu Särkijärvi halusi ratkoa käytännön arkisia ongelmia perustaessaan Tenho Designin keväällä 2015.

Tenhon ensimmäiset tuotteet olivat vinyylilevyjen säilytykseen tarkoitettuja levykaappeja, joita mikään muu yritys ei tehnyt. Levykaapit yhdistivät käytännöllisyyden selväpiirteiseen pohjoismaiseen tyyliin. Satu piirsi heti aluksi ensimmäisen prototyypin myös suositusta sähköpöydästä, josta oli tuleva Tenhon keihäänkärki.

 

Syksyllä 2016 perustimme kivijalkakaupan Vaasaan ja aloimme myydä kaupassamme vinyylilevyjä ja irlantilaisen yhteistyökumppanimme Hanna Hatsin ajattomia tweed-lakkeja. Kivijalkakaupan arki opetti meille tärkeitä asioita yrittäjyydestä ja asiakaspalvelusta. Palvelu on kirjoitettu isolla Tenhossa.

Vuonna 2020 huonekaluista on tullut Tenhon kärkituote. Etätyö on tullut jäädäkseen, joten Tenhon tavallisiin koteihin suunnittelemat tyylikkäät sähköpöydät tulevat tarpeeseen. Muonio ja Vaasa toimivat kotipesinä, kun suunnittelemme ja valmistamme yksilöllisiä huonekaluja suomalaisesta puusta. Muotoilussa Lapin luonto ja perinteinen puusepäntaito yhdistyvät pohjoismaiseen tyyliin. 

 

Kestävyys ja ajaton muotoilu yhdistävät kaikkia Tenhon tuotteita.

 

Kodista tulee yhä tärkeämpi tukipiste, kun etätyö yleistyy. Ergonomiaan ja viihtyvyyteen kannattaa silloin panostaa. Sähkötyöpöytämme sopivat pienempiinkin asuntoihin ja toisaalta voimme räätälöidä pöytiä isommiksi tarpeen mukaan. Jokainen pöytä on uniikkikappale.

 

Tuotteemme suunnitellaan Vaasassa ja valmistetaan Muoniossa, sitkeästä pohjoisesta puusta. Suomalainen puu on huonekalumateriaalien aatelia. Me haluamme tehdä sille kunniaa rakentamalla ajattomia, tyylikkäitä ja kestäviä huonekaluja vaativaan käyttöön.